Què és?

QUÈ ÉS LA CHAMPIONS VIC

La Champions Vic és un torneig de futbol dirigit a nens i nenes de 8 a 14 anys que té com a tret diferencial amb d’altres tornejos la importància que dóna a la preparació prèvia als partits i la metodologia que segueix. Un dels punts més significatius d’aquest projecte rau en l’elaboració conjunta, entre tots els participants, de la normativa i la reglamentació del campionat.

L’àmbit territorial que avarca aquest projecte és la zona on es desenvolupa el Pla de barris de Vic Sud i el del Centre Històric i La Calla. De totes maneres la resta de joves de la ciutat també hi podien participar, ja que d’una manera o una altra mantenen contacte amb els barris esmentats, bé perquè hi estudien o perquè tenen amics que hi viuen.

La Champions Vic és un projecte participatiu i elaborat amb i des dels i les joves. Per això, aquest torneig s’estructura a partir d’assemblees d’equip, reunions de capitans i entrenadors. Així procurem apoderar i coresponsabilitzar els nois i noies perquè coneguin el procediment a seguir alhora d’organitzar un torneig.
Durant tota la competició, els equips obtenien punts per cada partit guanyat, com també per l’assistència i la participació a les reunions dels preparatius previs. Una característica important ha estat la de fomentar valors que impliquen el joc net que van més enllà dels estrictament esportius, com poden ser la responsabilitat, la iniciativa, la identificació amb el barri, l’esforç, el compromís, etc.

La Champions Vic també ofereix la oportunitat als més grans de 14 anys a formar part del campionat a mode d’entrenadors o d’àrbitres.

OBJECTIUS DE LA CHAMPIONS VIC

1. Fomentar la relació entre els nens i nenes de la ciutat.
2. Promoure la interacció entre els nois i noies dels barris de Vic Sud, Centre Històric i La Calla a través del futbol.
3. Incidir en el grau d’identificació del jovent amb el barri on viuen o se senten part.
4. Fomentar la iniciativa i la coresponsabilitat dels participants.
5. Fomentar la participació dels familiars dels nois i noies.
6. Fomentar el joc net.